Projectnieuws

Update over Amina - project /01

Op zoek naar huisvesting!

23 oktober 2023

Amina maar ook wij als Stichting zijn iedereen heel erg dankbaar die een gift (groot of klein) hebben gegeven. We zijn onder de indruk hoe in een korte termijn een bijzonder groot bedrag is gedoneerd

Omdat nog niet het gehele bedrag is ingezameld, kon Amina niet in September starten met de Studie (voorwaarde van de universiteit in Engeland). We focussen ons nu op een start in januari 2024. Stichting Drops of blessings zal borg-staan voor het resterend bedrag. Ook zal de Stichting zich inzetten om alternatieve huisvesting te vinden waardoor de kosten gereduceerd kunnen worden. We hebben inmiddels een aantal contacten in Engeland die ons hierbij willen helpen. Alle reden om hoopvol en optimistisch te zijn.

Zodra de universiteit de borgstelling accepteert, kan Amina met de verstrekte documenten van de universiteit een studievisum aanvragen. Daarna kunnen wij met onze contacten, Amina en de universiteit op zoek gaan naar een definitieve huisvestingsplaats voor Amina.


November 2023

Met dankbaarheid kunnen we nu vertellen dat we een huisvestingsplaats voor Amina hebben gevonden. Vlak bij de universiteit is er een familie (ook van Nigeriaanse afkomst) bereid gevonden om Amina van eten en een kamer te voorzien. Voor Drops of Blessings snijdt het mes aan twee kanten omdat zowel Amina als de (bijstands)familie financieel zullen worden ondersteund.

Met deze status kan de universiteit de CAS-procedure welke nodig is om een studievisum aan te vragen, voortzetten. De planning is om in de eerste week van januari 2024 Amina’s spullen vanuit Nederland naar Engeland te brengen. 

–Wordt vervolgd–